Nyt voin syödä mitä vain, koska...

... kuvaan astui tekosyy nimeltä Vastoinkäyminen. Sama tyyppi on joskus esiintynyt myös nimillä Tylsyys, Pettymys, Väsymys ja jopa Kiitos. Tällä kertaa se tuli eteen Vastoinkäymisenä ja kuten joskus ennenkin, johdatti jäljet herkkukaapille. Ei mitä tahansa jaksa, nyt olen ansainnut tämän ja tämän. Ahaa, ei näkynyt vaa'alla, otan siis vielä hieman, kaikuu takaraivossa. Mä olen nyt ansainnut tämän.

Parin viikon hiljaisuuden syy on tuossa. Olen pääasiassa syönyt niin kuin dieetillä kuuluu, mutta varsinkin viime päivinä elämä on ollut juuri tuollaista. Olennaista olisi kai nyt tunnistaa haitallinen (opittu) käyttäytymismalli ja ohjata mielenkiinto toisaalle. Ongelmat eivät katoa suklaan myötä, niitä voisi märehtiä mieluummin vaikka lenkkipolulla. Ongelma tunnistettu! Mutta. Se iänikuinen mutta. Ei ole niin helppoa, tiedäthän.

Dieettiruoka voi olla myös herkullista. Toimikoot tämän julkaisun kuvat muistutuksena siitä. Ruoasta voi nauttia myös annettujen ohjeiden rajoissa. 

Painoni on menneen parin viikon aikana laskenut, joskin vain vaatimattomat 800 grammaa. Suunta kuitenkin oikea - edelleen. Levän alipainon raja eli siirtyminen ylipainoisesta vain lievästi ylipainoiseksi häämöttää enää 1,9 kg:n päässä. Luulisi siis, että olisin käärinyt hihat korviin ja täydellä tohinalla matkalla kohti tavoitetta. Mutta elämäntapamuutos ei ole pelkkä dieetti, tässä se taas nähdään. Pitää oppia ja olla kärsivällinen, erehtyä ja jatkaa sitten taas, vaikka välillä tulisi kompuroitua. Matka on pitkä, jos elämä on. Eikä elämä ole helppoa.

Tällä hetkellä kamppailen mielitekojen kanssa. Kiire on saanut ruokarytmin raiteiltaan ja Vastoinkäyminen antaa luvan syödä epäterveellisesti. Äsken söin korvapuustin, lounasta en vielä ole syönyt. Ja kello on 14.42. Näin jatkamalla pääsisin varmasti ennätysvauhtia tilanteeseen, josta lähdin liikkeelle. Sitä en kuitenkaan halua ja toivon, että ajatusten eritteleminen tänne blogiin auttaa minua saamaan homman taas raiteilleen. Itse asiassa taidankin käydä laittamassa itselleni salaatin heti. 

Kiitos, kun kuuntelit. ❤️

Kommentit

  1. Itsellä on vähän samaa painiskelua nyt mielitekojen kanssa. Tärkeää on kuitenkin jatkaa, vaikka välillä tulisikin herkuteltua. Ei anneta periksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Nyt on kiire ja stressi sysänneet vähän pois raiteilta ja siksi en ole tännekään hetkeen kirjoitellut. Nämä tsempit tulivat tarpeeseen, josko sitä taas saisi ryhdistäydyttyä ja palattua edes hieman kurinalaisempaan meininkiin. Tsemppiä sinnekin!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit