Vaihteeksi plussaa

Niinhän siinä kävi, että tänä aamuna, kun takana on viikko toista kuuden viikon Superdieettiä, näytti vaaka ikävästi plussaa. Vieläpä komeat 1,1 kg! Ei kiva, mutta mistään mystisestä muutoksesta ei ole kyse, ja uskon, että pidemmässä juoksussa tämä ei näy. Tasoittuu ehkä jo seuraavan parin viikon aikana. 

Kuinkas siinä näin kävi?

No, lyhyesti kesäviikonloppu ja kaverit kävi. Vietin siis viikonlopun kavereiden kanssa rennoissa merkeissä (taas!). Rentoahan voisi olla niinkin, ettei se vaa'alla näkyisi, mutta tällä kertaa vaaka ei ollut yhtä armollinen kuin aiemmin ja ehkä itselläkin karkasi tuo nautiskelu hieman käsistä. Viikonloppuna kului taas viiniä, olutta, sipsejä, proteiinipatukoita ja -vanukasta, suklaata, nugetteja, pitsaa ja vaikka mitä. Kuten sanottu, ei tuo plussa mistään puskista tosiaan tullut.

Fitfarmin valmentaja Matias Koistinen puhuu "rennosta syömisestä", jota tämä siis ei ole. Mutta osa elämää yhtä kaikki ja nyt on heti palattava dieettiviikolle kaksi (tai oikeastaan 8) ja jatkettava säntillistä menoa. Kyllä nämä sosiaaliset tilaisuudet nyt vähenevät, ellei muuten, niin koronan pakottamina viimeistään. Tämä onkin osasyy, miksi menoja on nyt ollut paljon. Kun kohta ei välttämättä taas pääse minnekään. Onneksi rokotteesta kuitenkin on uutisoitu positiiviseen sävyyn, mm. täällä.

Koska teen pysyvää elämäntapamuutosta, ei yhden viikonlopun syömisillä käytännössä ole mitään merkitystä. Nyt dieetillä plussa tietysti harmittaa, mutta toisaalta on ollut mukava huomata, kuinka helposti sitä on herkkuhetkien jälkeen palannut terveelliseen ruokavalioon ja -rytmiin. Se siis sujuu, enemmän on oppimista siinä, miten hoitaisi tällaiset viikonloppuhuvittelut niin, ettei niihin väistämättä liittyisi yletön syöminen ja/tai juominen. Kaikesta en halua luopua, mutta jonkinlaisen keskitien hakemisessa voisi olla ideaa.

Kävin muuten vaa'alla jo ennen viikonloppua. Siinä vaiheessa tilanne oli vielä miinuksella. Tarkalleen viidessä päivässä -0,8 kg. Pari päivää teki siis pahaa jälkeä, vaikkakin vain tilapäisesti. Odotukset tälle viikolle ovat nyt korkeat, katsotaan miten tällä kerralla käy. 

Kommentit

Suositut tekstit