-2 kg viikossa

Niinhän siinä kävi, että sain kuin sainkin tälle viikolle sen odottamani ison pudotuksen. Viime viikonloppu näkyi viimeksi vaa'alla, mutta todellisuudessa osa tämän viikon pudotuksesta on varmasti tehty jo tuolloin. Mutta oli miten oli, niin hieno tulos, olen tyytyväinen.


Olen edelleen iloinen siitä, että muutokseni näkyy jo. Olen kuitenkin huomannut myös, että sen ääneen sanovat vain aivan lähimmät sukulaiseni. Ystävät tai tutut eivät ole kommentoineet asiaa mitenkään. Tavallaan se on tosi kiva, sillä eihän toisen ulkomuodon kommentointi aina ole kovin korrektia. Toisaalta se ihmetyttää, koska olen ennenkin pudottanut painoa ja silloin muutosta on kommentoitu hanakammin. Nyt pudotus on ehkä isompi ja -10 cm vyötäröltä näkyy kyllä varmasti paitsi vaatekoossa myös olemuksessa.

On mukavaa, että edistymistä tapahtuu mm. tällaisista öistä huolimatta. 

Yhden kerran eräs tuttavani kommentoi asiaa ja huomasin, että itse koin sen vaivaannuttavana ja rupesin vähättelemään asiaa. Tuntuu, ettei tästä voi oikein iloita muiden kanssa, koska niin moni edelleen kamppailee kilojensa kanssa. 

Muistettava toki on, että olen itsekin vasta urakan puolivälissä pelkästään painonpudotuksen suhteen ja  alkumetreillä puhuttaessa pysyvästä painonhallinnasta ja viisaasta syömisestä. Mutta silti. Mistä mahtaa johtua moinen itsensä vähättely ja mitätöinti? Onhan urakka vaatinut paljon ja olen tehnyt monia uhrauksia päästäkseni tavoitteeseeni. Eikä tämä myöskään ole keneltäkään pois. Päinvastoin, jaan mielelläni neuvoja, jos niin oman kokemukseni pohjalta voin tehdä.

Marja-aika on muuten silkkaa parhautta. Syökää marjanne! 

Taputan itseäni selkään ja jatkan päättäväisesti eteenpäin. Kahdeksan dieettiviikkoa on jo sellainen aika, että joskus on tehnyt mieli syödä annetun ruokavalion ulkopuoleltakin. En ole ollut itselleni liian ankara ja on ollut palkitsevaa huomata, etteivät satunnaiset poikkeamiset oikeastaan näy missään, kunhan ei vedä ihan läskiksi ja jatkaa dieetin parissa taas heti herkkuhetken jälkeen.

Tsemppiä uuteen viikkoon kaikille saman asian kanssa painiville! Muistakaa olla ylpeitä saavutuksistanne. Yksikin pudotettu kilo on mahtava juttu. 🏆

Kommentit

Suositut tekstit